Πικραλίδα – πηγές, οφέλη για την υγεία, θρεπτικά συστατικά, χρησιμοποιεί και τα συστατικά στοιχεία τους.

Η πικραλίδα είναι ένα ανθοφόρο φυτό πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες της στην Ευρασία. Η λέξη «πικραλίδα» είναι παραφθορά της γαλλικής λέξης «dent de lion» ή «δόντι του λιονταριού», το οποίο αναφέρεται στο φυτό είναι ακανόνιστα, toothy φύλλα. Αν και χρησιμοποιούνται συνήθως για διακοσμητικούς σκοπούς, η πικραλίδα είναι ένα φυτό με βαριά χρήση στη λαϊκή ιατρική.

100 g μερίδα φρέσκα φύλλα πικραλίδα περιέχει 338 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Α, καθιστώντας πικραλίδες μία από τις καλύτερες πηγές αυτής της σημαντικής βιταμίνης. Πικραλίδες μπορούν να παρέχουν περισσότερη βιταμίνη Α από το καρότο (pengero.no/lan-pa-dagen/). Κατανάλωση πικραλίδα μπορεί επίσης να παρέχει:

  • Βιοφλαβονοειδή
  • Το ασβέστιο
  • Τα καροτενοειδή
  • Η σύνθεση της χλωροφύλλης
  • Χαλκού
  • Το φολικό οξύ
  • Γλυκοσίδες
  • Μαγγάνιο
  • Κάλιο
  • Ριβοφλαβίνη
  • Διοξείδιο του πυριτίου
  • Η Βιταμίνη Β6
  • Βιταμίνη Β12
  • Βιταμίνη C
  • Η Βιταμίνη Κ

Ιδιαίτερα διουρητικό στη φύση, πικραλίδες, φυσικά, αποτελεσματικά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Τους απολυμαντικές ιδιότητες ενισχύσουμε με την παρεμπόδιση ανάπτυξης μικροβίων στο ουροποιητικό σύστημα. Εκτός από την παρεμπόδιση των ουροφόρων οδών, πικραλίδες μπορούν επίσης να αποτρέψουν ή να μετριάσουν τον κίνδυνο.